0

Vegan Haverkoeken van Zuiver&Koek

25 minuten (+12 minuten oventijd) Havervlokken 6 personen

Ingrediënten

  • 85 gram kokosolie
  • 130 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 150 gram tarwebloem
  • 4 gram bakpoeder
  • 3 gram baksoda
  • 40 gram water
  • 2 gram zout
  • 2 gram kaneel
  • 12 gram rietsuikermelasse
  • 60 gram rozijnen
  • 85 gram havervlokken
  • 30 gram walnoten

Bereidingswijze

1

Verwarm de oven voor op 180°C.

2

Doe de kokosolie, donkerbruine basterdsuiker, melasse en het water in een kom en mix het zo goed mogelijk door elkaar. Het zal niet helemaal één geheel worden, maar dat is niet erg!

3

Voeg in een andere kom de bloem, de havervlokken, het bakpoeder, de baksoda, het zout en de kaneel toe en meng dit goed door elkaar.

4

Voeg nu de droge ingredienten toe aan de natte ingredienten en mix tot één geheel.

5

Voeg als laatste de rozijnen en de walnoten toe aan het deeg. Het deeg hoort wat plakkerig te zijn.

6

Maak bollen van 100 gram deeg en druk ze lichtjes aan op een me bakpapier beklede bakplaat. Bak de koeken in 10-12 minuten gaar. Baktijden kunnen variëren omdat iedere oven anders is. Laat goed afkoelen voordat je ze verpakt of opeet.

Meer inspiratie?
Download ons GRATIS magazine!