Authentieke biologische
nederlandse Graanpletterij sinds 1977

Rabarber crisp

Havervlokken

Ingrediënten

  • Een klontje + 30g boter
  • 1-2 etl + 100g rietsuiker
  • 500g rabarber
  • Geraspte schil van 1 (biologische) citroen
  • 75g De Halm havervlokken
  • 75g tarwemeel
  • 50g hazelnoten

Bereidingswijze

1

Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ovenschaal in met het klontje boter en bedek met 1-2 eetlepels rietsuiker.

2

Was de rabarber, snijd de stengels in stukjes van 1 cm en meng ze met de 50 gram suiker en de citroenrasp.

3

Spreid het rabarbermengsel uit over de gesuikerde schaal. Druk het mengsel goed aan.

4

Smelt in een ruime pan de 50 gram boter, maar laat het niet te warm worden. Roer havervlokken, tarwemeel, hazelnoten en overige 50 gram rietsuiker erdoorheen.

5

Verdeel het botermengsel over de rabarber en bak 30 minuten in de oven tot de crisp goudbruin is.

6

Serveer warm, eventueel met vanillesaus, slagroom en/of vanilleijs.