Gratis verzending binnen Nederland vanaf € 25,- | Binnen 3 werkdagen verzonden
0
0

Rabarber crisp

Ingrediënten

  • Een klontje + 30g boter
  • 1-2 etl + 100g rietsuiker
  • 500g rabarber
  • Geraspte schil van 1 (biologische) citroen
  • 75g De Halm havervlokken
  • 75g tarwemeel
  • 50g hazelnoten

Bereidingswijze

1

Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ovenschaal in met het klontje boter en bedek met 1-2 eetlepels rietsuiker.

2

Was de rabarber

3

snijd de stengels in stukjes van 1 cm en meng ze met de 50 gram suiker en de citroenrasp.

4

Spreid het rabarbermengsel uit over de gesuikerde schaal. Druk het mengsel goed aan.

5

Smelt in een ruime pan de 50 gram boter

6

maar laat het niet te warm worden. Roer havervlokken

7

tarwemeel

8

hazelnoten en overige 50 gram rietsuiker erdoorheen.

9

Verdeel het botermengsel over de rabarber en bak 30 minuten in de oven tot de crisp goudbruin is.

10

Serveer warm

11

eventueel met vanillesaus

12

slagroom en/of vanilleijs.