Rabarber crisp
Ingrediënten
- Een klontje + 30g boter
- 1-2 etl + 100g rietsuiker
- 500g rabarber
- Geraspte schil van 1 (biologische) citroen
- 75g De Halm havervlokken
- 75g tarwemeel
- 50g hazelnoten
Bereidingswijze
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ovenschaal in met het klontje boter en bedek met 1-2 eetlepels rietsuiker.
2
Was de rabarber
3
snijd de stengels in stukjes van 1 cm en meng ze met de 50 gram suiker en de citroenrasp.
4
Spreid het rabarbermengsel uit over de gesuikerde schaal. Druk het mengsel goed aan.
5
Smelt in een ruime pan de 50 gram boter
6
maar laat het niet te warm worden. Roer havervlokken
7
tarwemeel
8
hazelnoten en overige 50 gram rietsuiker erdoorheen.
9
Verdeel het botermengsel over de rabarber en bak 30 minuten in de oven tot de crisp goudbruin is.
10
Serveer warm
11
eventueel met vanillesaus
12
slagroom en/of vanilleijs.