0

Pindakaas-Chocoladerepen

20 minuten + 2 uur wachttijd Havervlokken

Ingrediënten

  • 250 gram havervlokken
  • 50 gram amandelschaafsel
  • ½ theelepel zeezout
  • 125 gram 100% pindakaas
  • 30 milliliter kokosolie, gesmolten
  • 60 milliliter ahornsiroop
  • 20 medjool dadels, ontpit
  • CHOCOLADE TOPPING:
  • 200 gram pure chocolade
  • 25 gram kokosolie

Bereidingswijze

1

Doe de ontpitte dadels, pindakaas, gesmolten kokosolie en ahornsiroop in een hakmolen of keukenmachine. Mix alles tot een gladde, plakkerige massa.

2

Meng in een mengkom de havervlokken, amandelschaafsel en het zeezout. Voeg het pindakaasmengsel toe en roer alles goed door elkaar.

3

Bekleed een vierkante bakvorm met bakpapier en doe hier het haver-pindakaasmengsel in. Druk het met de bolle kant van een lepel stevig aan. Zet 30 minuten in de koelkast.

4

Hak de pure chocolade fijn. Smelt deze au bain marie. Voeg de kokosolie toe en roer deze door de chocolade. Haal de bakvorm uit de koelkast en giet de chocolade over de haverrepen. Zet de vorm terug in de koelkast en laat de repen in 2 uur volledig uitharden.

5

Haal de repen met het bakpapier uit de vorm. Snijd in blokjes of repen. Garneer met een beetje grof zeezout. Bewaar in de koelkast.

Meer inspiratie?
Download ons GRATIS magazine!