0

Pangranola met chocolade

5 minuten Havervlokken 2 personen

Ingrediënten

  • 70 gram havervlokken
  • 20 gram pompoenpitten
  • 15 gram zonnebloempitten
  • 2 el kokosschaafsel
  • 2 tl cacaopoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 1,5 eetlepel honing
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel chocolade drops (optioneel)

Bereidingswijze

1

Verwarm de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de havervlokken toe en bak kort aan.

2

Voeg daarna de pompoenpitten, zonnebloempitten, kokosschaafsel, cacaopoeder en kaneel toe. Bak 2-3 minuten en schep regelmatig om.

3

Voeg na 3 minuten de honing toe en zorg ervoor dat de havervlokken goed bedekt zijn met een laagje honing. Bak 1-2 minuten aan.

4

Laat de granola vervolgens afkoelen, zodat het knapperig kan worden. Voeg de chocolade drops pas toe als de granola volledig is afgekoeld.

5

Afgedekt in een potje, blijft de granola zeker 2-3 dagen houdbaar

6

"Heb je zin in verse granola, maar wil je 's ochtends geen half uur wachten voordat het klaar is? Dan is de pangranola met chocolade de perfecte oplossing. Zoals de naam het al aangeeft, maak je deze granola namelijk gewoon klaar in een pan en kun je dus ook kleine porties maken." Lisa Sprenkeler , de eigenaresse van de blog FoodLies laat je zien dat gezond eten helemaal niet zo lastig hoeft te zijn en zelfs erg lekker is. Met haar recepten, reviews en kennis probeert ze ons te inspireren op weg naar een gezonde levensstijl.

Meer inspiratie?
Download ons GRATIS magazine!