Authentieke biologische
nederlandse Graanpletterij sinds 1977

Haverpannenkoekjes met appel en pecannoten

Havervlokken

Ingrediënten

  • 120g De Halm havervlokken
  • 375ml kokend water
  • 1 ei
  • 150g gebuild meel (of half en half volkorenmeel en bloem)
  • 2 etl bakpoeder
  • snufje zout
  • 60g suiker
  • 250ml volle melk
  • 60g boter, gesmolten en afgekoeld
  • 3 appels, in stukjes gesneden
  • Een handvol gehakte pecannoten
  • Boter of olie om in te bakken
  • Eventueel ahornsiroop en boter om te garneren

Bereidingswijze

1

Roer de havervlokken door het kokende water en laat 5 minuten staan.

2

Meng, wanneer het mengsel wat is afgekoeld, het ei, de meel, het bakpoeder, zout en de suiker door het havermengsel.

3

Roer de melk, boter, appels en noten erdoor.

4

Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en smelt er een stukje boter in.

5

Schep hoopjes beslag in de koekenpan. Bak ze op middenhoog vuur tot er belletjes in het beslag ontstaan.

6

Draai de pannenkoekjes om en bak ze nog een minuut.

7

Dien de pannenkoekjes warm op met eventueel wat boter en/of ahornsiroop.