Authentieke biologische
nederlandse Graanpletterij sinds 1977

Carmelitos

Een explosie van zoet, zacht, smeuïg en extreem lekker! En wat zo leuk is, ze zijn ook nog eens super simpel te maken!

60 min
Havervlokken

Ingrediënten

  • 200g De Halm havervlokken
  • 200g karamel fudge
  • 300ml kookroom of melk
  • 340g roomboter
  • 300g lichtbruine bassterdsuiker
  • 250g bloem
  • 2tl baking soda
  • 150g chocolade chips

Bereidingswijze

1

Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.

2

Smelt de boter in een pan. Mix vervolgens de basterdsuiker, bloem, havermout, backing soda en gesmolten boter tot je smeuïg deeg hebt.

3

Neem een ovenschaal bekleed met bakpapier, en gebruik de helft van het deeg om een bodem te maken in de ovenschaal. Zet de schaal voor 10 min in de oven.

4

Smelt de karamel fudge samen met de kookroom tot een gladde massa, laat deze afkoelen.

5

Haal de ovenschaal uit de oven (laat de oven aan!) en giet de karamelsaus voorzichtig over het deeg.

6

Voeg hier eventueel de chocolade chips aan toe. Vervolgens maak je bovenop de karamelsaus een tweede laag deeg.

7

Zet dit alles nog 20/25 minuten in de oven. Laat helemaal afkoelen en snijd de caramelitos in stukjes.