Aspergequiche

45 min
Havervlokken

Bereidingswijze

1

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2

Mix de havervlokken, kruiden en amandelsnippers door elkaar, voeg als laatste het opgeklopt ei toe.

3

Neem de ronde taartvorm en maak van de mix een bodem en rand. Zet het geheel voor 5-6 minuten in de oven.

4

Leg de asperges een paar minuten in kokend water en giet ze af.

5

Snij de ui en de asperge in grove stukken.

6

Haal de taartbodem uit de oven en bestrooi de bodem met de helft van de feta kaas, vervolgens de uien, asperges en ham.

7

Voeg als laatste de overige feta toe en strooi daar wat zout, peper en verse basilicum overheen. Schenk er ook nog wat olie overheen.

8

Bak de quiche 15-20 min en laat hem even afkoelen. Schenk voor serveren de basilicumazijn erover. Je kan dit recept zowel koud als warm eten.

Ingrediënten

  • 100g De Halm Havervlokken
  • 80g amandelsnippers
  • 140g feta kaas
  • 1 opgeklopt ei
  • 4 stelen asperges
  • ½ rode ui
  • 200g hamreepjes
  • ½ tl rozemarijn en tijm
  • Snufje zout en peper
  • Verse basilicum
  • Scheutje olie
  • Scheutje basilicumazijn