Appelcrumble
Ingrediënten
- 1 kilo appels
- 4 eetl blauwe bessen of bosvruchten uit de vriezer (b.v. van Udea)
- 4 eetl sinaasappelsap
- 100 gram rozijnen
- 1 eetl suiker
- 125 gram gebuild meel
- 110 gram koude boter in blokjes
- 50 gram suiker
- 50 gram havervlokken
- 50 gram hazelnoten of walnoten
- gehakt geraspte schil van 1 sinaasappel
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden C. Schil de appels
verwijder het klokhuis en snijd ze in dikke stukken. Doe ze in een steelpan met de bosvruchten
rozijnen en het sinaasappelsap. Dek de pan af en laat op een laag vuur koken gedurende 10 minuten of korter tot de appels zacht zijn. Voeg nu de suiker toe. Schep dan alles in een diepe ovenschaal van circa 1
5 l inhoud.
Doe bloem en boter in een kom en wrijf tot er fijne kruimels ontstaan. Roer nu suiker
havervlokken
noten
sinaasappelschil en 1 eetl. water erdoor. Zo ontstaat een grof kruimelig deeg. Verdeel dit gelijkmatig over het appelmengsel.
Bak dit 25 minuten of tot de bovenlaag goudbruin is en het vruchtensap aan de randen bubbelt. Serveer warm. Tip: Serveer en vanillesaus of custard bij.