0

Vegetarisch linzenbrood met haver

60 minuten Havermout 8 personen

Ingrediënten

  • 200 gram linzen uit blik
  • 90 gram havervlokken
  • 75 gram walnoten
  • 2 eetlepels gebroken lijnzaad
  • 100 gram erwtjes (uit de vriezer)
  • 1 middelgrote peen
  • 2 stengels bleekselderij
  • halve rode ui
  • 1 eetlepel tahini
  • klein blikje tomatenpasta
  • 150 ml bbq saus
  • 1 theelepel zout, tijm, uienpoeder, knoflookpoeder en komijn

Bereidingswijze

1

Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.

2

Snijd de peen, bleekselderij en de rode ui in kleine stukjes. Verhit een beetje olie in een braadpan en gaar de groenten ongeveer 5 minuutjes op laag vuur. Voeg de gehakte knoflook toe en en bak nog enkele minuten. Breng op smaak met peper en zout.

3

Doe in een grote kom de linzen, de gebakken groenten, de erwtjes, haver, walnoten, lijnzaad, tahini, 100 ml bbq saus, tomaten pasta en alle kruiden. Mix alles met de hand goed door elkaar. Doe de helft in een keukenmachine en mix tot een pasta. Voeg toe aan de andere helft van de mix en tot de twee delen goed gemengd zijn.

4

Plaats de mix in een ingevet bakblik. Garneer met wat extra bbq saus voor een extra lekker korst. Bak in ongeveer 40 minuten gaar.

5

Laat afkoelen voordat je het in stukken snijdt.

Havermout

Havermout

1,99

Meer inspiratie?
Download ons GRATIS magazine!