0

Vegan chocolade koffiecake

30 minuten (+ 40 minuten baktijd) Havermout 8 personen

Ingrediënten

Bereidingswijze

1

Verwarm de oven voor op 170 graden Celcius en vet een klein bakblik met een diameter van ongeveer 18cm in.

2

Maak van de havermout met behulp van een keukenmachine of blender havermeel.

3

Voeg het havermeel

4

bloem

5

suiker

6

cacao

7

(espresso) oploskoffie

8

zout en het bakpoeder samen in een grote kom. Mix dit goed door elkaar.

9

Maak een kuiltje in het midden van de kom. Doe daar de plantaardige melk

10

gesmolten margarine en het vanille extract aan toe. Mix dit met een garde vanuit het midden naar buiten toe goed door.

11

Bak de cake in ongeveer 40 minuten gaar. Check na 30 minuten om de vijf minuten met een sateprikker of de cake goed gaar is. Wanneer de satéprikker schoon is wanneer deze uit de cake komt weet je dat hij helemaal gaar is. Laat de cake goed afkoelen.

12

Terwijl de cake afkoelt kun je beginnen met het maken van het koffieglazuur. Mix hiervoor de oploskoffie en poedersuiker door elkaar en voeg beetje bij beetje wat margarine toe.

13

Als de cake goed is afgekoeld snijd je deze horizontaal door zodat je twee gelijke helften krijgt. Verdeel over de onderkant het glazuur en leg de bovenste laag er weer bovenop.

Add to Wishlist
Havermout

Havermout

1,99

Meer inspiratie?
Download ons GRATIS magazine!

Welcome to

My Rewards

Become a member

Join our loyalty program to unlock exclusive perks and rewards.

Ways to earn

Powered by WPLoyalty

Ways to earn


Way to earns are empty. Contact admin.