0

Vegan cashew-bosbes cheesecake

Havermout 8 personen

Ingrediënten

  • 150 gram havermout van Meesters van De Halm
  • 80 gram gemengde noten
  • 11 eetlepels honing
  • agave- of maple syrup
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 2 eetlepels hazenootpasta
  • 250 gram cashewnoten
  • 500 gram kokosyoghurt
  • 25 gram gesmolten kokosolie
  • 200 gram bevroren blauwe bessen
  • sap van een halve citroen
  • merg van 1 vanillestokje
  • 1
  • 5 lepel water
  • snufje zout
  • verse blauwe bessen (optioneel)
  • handje hazelnoten (optioneel)

Bereidingswijze

1

Week de cashewnoten minstens 2 uur in kokend water. Je kunt ze ook een nacht laten staan.

2

Doe de havermout

3

gemengde noten

4

6 eetlepels maple syrup

5

cacaopoeder

6

hazelnootpasta

7

snufje zout en het water in een keukenmachine en maal het fijn. Het moet een beetje plakkerig zijn.

8

Bekleed een kleine springvorm met bakpapier en verdeel de mix over de bodem. Druk deze goed aan.

9

Doe vervolgens alle ingrediënten voor de cheesecake topping in de keukenmachine

10

dit zijn: de cashewnoten

11

kokosyoghurt

12

kokosolie

13

bevroren bessen

14

5 eetlepels maple syrup

15

vanille

16

citroensap en een scheutje water. Laat draaien totdat je een mooi egaal mengsel hebt.

17

Giet de mix over de bodem in de springvorm. Zet de taart nu in de vriezer en laat de bovenste laag stollen. De taart blijft een beetje smeuig

18

dus direct opeten. Maar dat vinden we niet erg toch? ;) Top de taart eventueel af met de blauwe bessen en hazelnoten voor een mooi plaatje.

Havermout

Havermout

1,99

Meer inspiratie?
Download ons GRATIS magazine!