Authentieke biologische
nederlandse Graanpletterij sinds 1977

Rabarberbrood met aardbei en noten

30 min + 55 min oven
Havermout

Ingrediënten

  • 70g de Halm Havermout
  • 125g zelfrijzend bakmeel
  • 1tl baking soda
  • 2tl kaneel
  • 2 handjes walnoten
  • 3 stengels rabarber
  • 150g aardbeien
  • 30ml agave siroop
  • 2 eieren
  • 75g kokosolie

Bereidingswijze

1
Rabarbercompote

Snijd 2,5 stengel rabarber in stukjes en voeg 130g aardbeien toe, in een pan met een klein laagje water.

2

Kook door tot het een smeuïg geheel is zonder stukjes, voeg naar voorkeur agavesiroop toe

3

Snijd de overige rabarber en aardbei in stukjes en houd apart.

4
Rabarberbrood

Vet een cakeblik in en verwarm de oven voor op 180°C.

5

Doe de havervlokken in de blender en maal tot meel.

6

Neem een mengkom en voeg alle ingrediënten samen, voeg als laatste de rabarber compote toe.

7

Meng ook de overgebleven aardbeien en kleine stukjes rabarber door het deeg.

8

Doe het beslag in de cakevorm en bak in ongeveer 55 minuten gaar. Laat goed afkoelen voor je hem stort en serveert.