0

Rabarberbrood met aardbei en noten

30 min + 55 min oven Havermout 10 personen

Ingrediënten

  • 70g de Halm Havermout
  • 125g zelfrijzend bakmeel
  • 1tl baking soda
  • 2tl kaneel
  • 2 handjes walnoten
  • 3 stengels rabarber
  • 150g aardbeien
  • 30ml agave siroop
  • 2 eieren
  • 75g kokosolie

Bereidingswijze

1
Rabarbercompote

Snijd 2

2

5 stengel rabarber in stukjes en voeg 130g aardbeien toe

3

in een pan met een klein laagje water.

4
Rabarberbrood

Kook door tot het een smeuïg geheel is zonder stukjes

5

voeg naar voorkeur agavesiroop toe

6

Snijd de overige rabarber en aardbei in stukjes en houd apart.

7

Vet een cakeblik in en verwarm de oven voor op 180°C.

8

Doe de havervlokken in de blender en maal tot meel.

9

Neem een mengkom en voeg alle ingrediënten samen

10

voeg als laatste de rabarber compote toe.

11

Meng ook de overgebleven aardbeien en kleine stukjes rabarber door het deeg.

12

Doe het beslag in de cakevorm en bak in ongeveer 55 minuten gaar. Laat goed afkoelen voor je hem stort en serveert.

Havermout

Havermout

1,99

Meer inspiratie?
Download ons GRATIS magazine!