0

Rabarber Haverplaatcake

45 minuten Havermout 12 personen

Ingrediënten

  • 800 gram schoongemaakte rabarber, ruwe kantjes eraf
  • 300 gram bloem
  • 250 gram havermout
  • 100 gram geraspte kokos
  • 180 gram suiker + 60 gram suiker
  • 16 gram bakpoeder
  • halve theelepel zout
  • citroenrasp van 1 biologische citroen
  • 1 vanillestokje (aan te raden), of anders 1 theelepel vanille-essence
  • 250 gram (plantaardige) boter
  • 1 blik kokosmelk (400 milliliter)

Bereidingswijze

1

Verwarm de oven voor op 170 graden Celcius en bekleed een grote ovenschaal met bakpapier.

2

Snijd de rabarber in stukjes en meng het met 60 gram suiker

3

Meng in een grote kom de bloem, de havermout, het bakpoeder, de geraspte kokos, 180 gram suiker, zout en geraspte citroen.

4

Als je een vanillestokje gebruikt snijd je deze open en schraap je met de achterkant van een mes het merg eruit.

5

Verwarm in een pannetje de boter en de kokosmelk. Voeg hier ook het vanillemerg + het stokje, of de vanille-essence aan toe. Laat op het vuur totdat de boter helemaal gesmolten is en laat daarna een beetje afkoelen.Haal het vanillestokje eruit.

6

Maak in het bloemmengsel een kuiltje en voeg daar het lichtjes afgekoelde botermengsel in. Meng nu alles door elkaar met behulp van een spatel, meng niet langer dan nodig is! Schep het beslag in de ovenschaal. Verdeel de rabarber over het beslag en bak de cake in ongeveer 30 minuten gaar in de oven.

Havermout

Havermout

1,99

Meer inspiratie?
Download ons GRATIS magazine!