0

Haverpeperkoek

30 minuten (+ 90 minuten oventijd) Havermout 12 personen

Ingrediënten

  • 300 gram havermout
  • 200g bloem
  • 500g bruine suiker
  • 500ml melk
  • 7g bakpoeder
  • 2 tl gemalen nootmuskaat
  • 2 tl kaneelpoeder

Bereidingswijze

1

Verwarm de oven voor op 170 graden Celcius.

2

Maal de havermout in een mixer fijn.

3

Meng de Havermout, bloem, bakpoeder, kaneelpoeder en nootmuskaat in een kom.

4

Breng de melk en de suiker in een pan aan de kook en giet de kokende massa, al roerend, beetje bij beetje toe aan het droge mengsel.

5

Vet het cakeblik in, bekleed met bakpapier en schep het beslag erin. Bak de koek in 1,5 uur gaar.

Add to Wishlist
Havermout

Havermout

1,99

Meer inspiratie?
Download ons GRATIS magazine!