Authentieke biologische
nederlandse Graanpletterij sinds 1977

Webshop: Gratis verzending binnen Nederland vanaf € 25,- | Binnen 3 werkdagen verzonden

Oatmeal Bannock

45 minuten
Havermout

Ingrediënten

  • 270 gram bloem
  • 75 gram havervlokken
  • 75 gram rietsuiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 115 gram (plantaardige) boter (gesmolten en afgekoeld) + extra voor het invetten van de bakvorm
  • 115 gram water
  • 1/2 theelepel zout
  • ter garnering: jam, boter, siroop

Bereidingswijze

1

Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius en vet een springvorm of ovenschaal in met boter.

2

Voeg aan een grote kom de bloem, havermout, suiker, bakpoeder en het zout toe en mix dit goed door elkaar.

3

Voeg nu de gesmolten en afgekoelde boter toe. Roer dit door elkaar.

4

Voeg nu het water toe en roer kort door elkaar, totdat de bloem door het deeg is gemixt. Pas op: over meng het het niet, anders zal deze niet goed rijzen.

5

Verdeel het deeg over de ingevette springvorm/ovenschaal. Doe een beetje bloem op je handen om alles goed aan te drukken.

6

Bak de bannock voor 30 minuten in de oven. Laat daarna afkoelen en snijd in 8 stukken. Serveer met boter, jam en siroop.