0

Haverscones

40 minuten Havermout 16 personen

Ingrediënten

  • 100 gram havermout
  • 350 gram volkoren tarwemeel
  • 50 gram rietsuiker
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 150 gram plantaardige boter
  • 240 milliliter havermelk
  • 50 gram havermout of havervlokken

Bereidingswijze

1

Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2

Meng het meel, rietsuiker, bakpoeder, zout en de havermout. Voeg de plantaardige boter toe en kruimel deze met je vingers door het meelmengsel. Voeg de havermelk toe aan het meelmengsel en meng dit goed door.

3

Doe wat bloem op het aanrecht. Leg hier het deeg op. Kneed het deeg kort door en rol het vervolgens uit met een deegroller tot een dikte van 2,5 centimeter. Vouw het deeg daarna in drieën op.

4

Draai het deeg een kwartslag en rol het nog eens uit tot 2,5 centimeter. Herhaal dit nog twee keer, zodat je het deeg in totaal drie keer in drie setjes hebt gevouwen. Door dit te doen, krijgen je scones lekkere laagjes.

5

Steek met een steekvormpje of glas ronde scones uit je deeg en leg deze op de bakplaat.

6

Bestrijk de bovenkant van de scones met wat havermelk en strooi er wat havervlokken overheen. Zet de scones in de oven. Bak de scones 15 minuten op 200 graden.

7

Serveer de scones met aardbeienjam en plantaardige slagroom of yoghurt.

Add to Wishlist
Havermout

Havermout

1,99

Meer inspiratie?
Download ons GRATIS magazine!