0

Havermoutpap met wortelsap, gekonfijte gember, rozijnen, appel en lijnzaad

10 minuten Glutenvrije Havermout – 750 gram 2 personen

'Een heerlijk herfstachtig ontbijtje met een prachtige kleur, dat is deze havermoutpap met wortelsap, gekonfijte gember, rozijnen, appel en lijnzaad. Doet het trouwens ook goed in alle andere seizoenen.' - Miriam, The Veggie Reporter

Ingrediënten

  • 100 gram glutenvrije havermout
  • 200 milliliter water
  • 150 milliliter plantaardige melk
  • 100 milliliter wortelsap
  • snuf zout
  • 4 bolletjes gekonfijte gember
  • 1 appel
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 2 eetlepels gebroken lijnzaad

Bereidingswijze

1

Voeg alle ingrediënten voor de havermoutpap toe aan een pan en breng aan de kook. Let op: in plaats van alleen water en plantaardige melk, gebruiken we hier ook wortelsap. Anders krijg je die mooie kleur natuurlijk nooit! Wanneer het kookt, kun je het vuur op een laag tot middelhoog vuur zetten. Laat het rustig pruttelen (vergeet niet af en toe te roeren) voor 7-8 minuten.

2

Hak de gekonfijte gember in kleine stukjes en snijd de appel in blokjes.

3

Serveer de havermoutpap met de gekonfijte gember, appel, rozijnen en het lijnzaad.

4

Tip: De gekonfijte gember komt als het goed is in een potje met siroop. Maak je havermoutpap extra lekker met een eetlepel van deze siroop!

5

The Veggie Reporter ontwikkelde dit heerlijke recept voor ons. Op haar blog vind je de makkelijkste, lekkerste en meest creatieve plantaardige recepten en blogposts.

Meer inspiratie?
Download ons GRATIS magazine!