0

Havermoutpap met Kardemom en Rabarbercompote

20 minuten Havermout 2 personen

Ingrediënten

  • 100 gram (glutenvrije) havermout
  • 400 milliliter (plantaardige) melk
  • 3 kardemompeulen
  • 3 stelen rabarber
  • 100 gram (diepvries) aardbeien
  • 75 gram (diepvries) frambozen
  • 1 zakje vanille suiker
  • 30 gram pompoenpitten

Bereidingswijze

1

Maak eerst de rabarbercompote. Was de rabarber en snijd deze in grove stukken. Doe de rabarber samen met de aardbeien, frambozen, vanille suiker en 100 milliliter water in een pan. Verwarm de rabarber 10 minuten op rustig vuur. Roer regelmatig door. Wanneer de rabarber zacht is geworden is je compote klaar.

2

Maak vervolgens de havermout. Doe de havermout en de havermelk in een pan. Kneus de kardemompeulen door er met de achterkant van een mes op te slaan. Doe de peulen bij de havermout. Verwarm de havermout al roerende in ongeveer 5 minuten.

3

Verdeel de havermoutpap over twee borden. Leg hier de rabarbercompote bovenop. Garneer met wat pompoenpitten.

Havermout

Havermout

1,99

Meer inspiratie?
Download ons GRATIS magazine!