Authentieke biologische
nederlandse Graanpletterij sinds 1977

Havermoutcake met appel

60 minuten
Havermout

Ingrediënten

  • 200 gram Meesters van De Halm havermout
  • 3 eieren
  • 200 gram appelmoes
  • 1 appel in kleine stukjes
  • 4 theelepel bakpoeder
  • 1 eetlepel gemalen kaneel
  • 100 gram geroosterde hazelnoten
  • 80 gram rozijnen
  • snufje zout

Bereidingswijze

1

Verwarm de oven voor op 180 graden celcius. Vet de cakevorm in met een bakspray of leg een bakbapier in de bakvorm.

2

Voeg in een kom de havermout, eieren, de appel, appelmoes, bakpoeder, kaneel en het zout toe. Mix deze goed door elkaar.

3

Hak de hazelnoten klein. Voeg deze, samen met de rozijnen toe aan het beslag.

4

Doe het beslag in de cakevorm en bak deze in ongeveer 45 minuten gaar.