Havermout pannenkoekjes met vers fruit

15 min
Havermout

Bereidingswijze

1

Snijd de aardbeien in plakjes. Meng ze met een scheutje sap en ahornsiroop en zet in de koelkast om te marineren.

2

Maak beslag van eieren, yoghurt, havermout en geprakte banaan, voeg hier ook nog wat sap aan toe om het beslag dunner te maken.

3

Doe wat olie in een koekenpan en laat dit goed heet worden.

4

Leg vervolgens kleine hoopjes beslag in de pan, en zorg dat de pannenkoekjes aan beide kanten goed gebakken zijn.

5

Om het nog wat feestelijker te maken kun je de pannenkoekjes uitsteken met een ❤ vormpje!

6

Leg de aardbeien- en pannenkoekenhartjes op een bord, samen met wat blauwe bessen en Griekse yoghurt of slagroom! Schenk er nog wat Ahorn siroop overheen.

Ingrediënten

  • Acai- of rodevruchtensap
  • 100g aardbeien
  • Handje blauwe bessen
  • 1 eetlepel ahorsiroop + extra om te garneren
  • 2 eieren
  • 100g de Halm havermout
  • 150ml Griekse yoghurt
  • 1 banaan
  • Olie of boter