0

Havermout Pannenkoeken

30 minuten Havermout 4 personen

Pannenkoeken zijn het favoriete gerecht van veel kinderen, maar wist je dat de wielrenners van wielerploeg Team DSM ook regelmatig voor hun training een stapeltje pannenkoeken eten? Zo'n stapel zorgt voor de nodige brandstof om er tegenaan te gaan vertelt de diëtiste van het team. Hieronder vind je het havermout pannenkoeken recept dat zij ons gaf.

Ingrediënten

  • 125 gram Spelt Banketmix van De Bisschopsmolen
  • 50 gram Havermout
  • 1 ei of eivervanger
  • 150 milliliter (haver)melk
  • olie om in te bakken
  • snufje zout
  • Ter garnering: aardbeien en wat honing of agavesiroop

Bereidingswijze

1

Meng de banketmix, het zout, de kaneel en de havermout in een kom. Maak een kuiltje in het mengsel en doe de ei(vervanger) in het gat. Meng door elkaar en voeg al kloppend de (plantaardige) melk toe. Mix totdat het een glad beslag wordt.

2

Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur. Als de pan goed is opgewarmd voeg je wat olijfolie toe. Bak de pannenkoeken door het beslag met een soeplepel toe te voegen. Voeg één lepel toe en laat het een klein, dik pannenkoekje worden (±10 cm doorsnede).

3

Bak de pannenkoekjes aan beide kanten goudbruin. Maak de aardbeien schoon en leg ze bovenop je haverpannenkoekjes.

4

Garneer de pannenkoeken met de honing of agavesiroop.

Havermout

Havermout

1,99

Meer inspiratie?
Download ons GRATIS magazine!