Authentieke biologische
nederlandse Graanpletterij sinds 1977

Haverfalafel uit de oven

40 minuten
Havermout

Ingrediënten

  • 1 blik kikkerewrten (uitgelekt en gewassen)
  • 50 gram havervlokken
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 gesnipperd sjalotje
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels vers sinaasappelsap
  • handje verse peterselie
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel oregano
  • sufje cayennepeper
  • snufje zout
  • 4 pitabroodjes
  • Groente voor erbij (komkommer, tomaat & sla)

Bereidingswijze

1

Verhit de oven voor op 180 graden Celcius.

2

Doe de kikkerewrten, het gesnipperde sjalotje, knoflook, sinasappelsap, komijn, oregano, zout en cayennepeper in een blender. Zorg ervoor dat je niet te lang doormixt, anders krijg je hummus.

3

Maak balletjes van het beslag en druk deze aan op de met bakpapier bekleedde pakplaat. Bak ze ongeveer 25 minuten in de oven. Even afkoelen en klaar!