0

Groninger eierballen met havermout

30 min Havermout 4 personen

Ingrediënten

Bereidingswijze

1

Verwarm in een steelpan de ragout en voeg de kruiden toe.

2

Maal het mengsel in een blender tot het vlees fijn is.

3

Doe het vlees terug in de steelpan en voeg al roerende de havermout toe.

4

Voeg wat bloem toe zodat er een deeg ontstaat. Haal van het vuur en laat afkoelen.

5

Kook de 4 eieren in 7 minuten

6

laat ze schrikken en pel ze. Laat afkoelen.

7

Klop het 5e ei los in een schaaltje en doe het paneermeel op een bord.

8

Bedek de eieren met een laag ragout en rol de bal door het paneermeel. Ga hiermee door het losgeklopte ei en nogmaals door het paneermeel.

9

Verhit in een koekenpan een ruime laag olie. leg de ballen hierin en bak ze rondom bruin.

Add to Wishlist
Havermout

Havermout

1,99

Meer inspiratie?
Download ons GRATIS magazine!