Authentieke biologische
nederlandse Graanpletterij sinds 1977

Groninger eierballen met havermout

30 min
Havermout

Ingrediënten

  • 100g de Halm havermout
  • 1 blik runderragout
  • 5 eieren
  • 2tl gedroogde peterselie
  • 1tl Provençaalse kruiden
  • 2tl kerriepoeder
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • Paneermeel
  • Bloem
  • Olijfolie

Bereidingswijze

1

Verwarm in een steelpan de ragout en voeg de kruiden toe.

2

Maal het mengsel in een blender tot het vlees fijn is.

3

Doe het vlees terug in de steelpan en voeg al roerende de havermout toe.

4

Voeg wat bloem toe zodat er een deeg ontstaat. Haal van het vuur en laat afkoelen.

5

Kook de 4 eieren in 7 minuten, laat ze schrikken en pel ze. Laat afkoelen.

6

Klop het 5e ei los in een schaaltje en doe het paneermeel op een bord.

7

Bedek de eieren met een laag ragout en rol de bal door het paneermeel. Ga hiermee door het losgeklopte ei en nogmaals door het paneermeel.

8

Verhit in een koekenpan een ruime laag olie. leg de ballen hierin en bak ze rondom bruin.