0

Gezondere, Glutenvrije & Vegan Tiramisu

40 minuten + 4 uur rusttijd Havermout 6 personen

Ingrediënten

  • 60 gram (glutenvrije) havermout
  • 20 gram kokosbloesemsuiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 snuf zout
  • 50 milliliter kokosmelk
  • 250 gram dikke kokosyoghurt
  • 1 theelepel citroensap
  • 50 milliliter espresso
  • 200 gram (vegan) roomkaas
  • 60 gram ahornsiroop
  • theelepel vanille-extract
  • 2 theelepels cacaopoeder

Bereidingswijze

1

Verwarm de oven voor op 180 graden C.

2

Maal de havermout tot een fijne bloem in een blender of keukenmachine.

3

Meng de havermeel, kokosbloesemsuiker, bakpoeder en zout samen in een kleine kom.

4

Meng de kokosmelk, 50 gram van de kokosyoghurt, citroensap en vanille extract samen in een grotere kom en voeg er daarna de droge ingrediënten aan toe. Laat dit 10 minuten staan terwijl je ondertussen je espresso maakt.

5

Leg een stuk bakpapier op een bakplaat en doe het deeg erop in een grote pannenkoek vorm van ongeveer 1 cm dikte. Laat het dan in de oven bakken voor 20-30 minuten tot het goudbruin en knapperig is. Laat het helemaal afkoelen.

6

Maak ondertussen de crême. Hiervoor mixen we de overige kokosyoghurt met de vegan roomkaas, maple syrup en vanille extract. Klop het goed samen met een garde of handmixer en laat het in de koelkast staan voor 15 minuten.

7

Nu alles goed gekoeld is gaan we de tiramisu in elkaar zetten! Snijd de 'pannenkoek' in reepjes en dip ze in de koffie. Leg ze in een schaaltje en doe de helft van de crême erover, en vervolgens weer een laag 'koek' en crême.

8

Laat het dan nog 3 uur in de koelkast rusten en serveer het met wat cacao poeder!

9

Jenny van het instagramaccount jengoesnuts ontwikkelde dit heerlijke recept met onze havermout. Op haar pagina vind je de meest heerlijke recepten!

Havermout
Tijdelijk uitverkocht

Havermout

1,99 1,69

Meer inspiratie?
Download ons GRATIS magazine!