Gehakttaartje met havermout en ei

Havermout

Ingrediënten

  • 60g Meesters van De Halm havermout
  • 300g gehakt
  • snufje peper en zout
  • olijfolie
  • 1/2 el hete rode pepersaus
  • 250g tomaten
  • 8 plakjes hartig taartdeeg
  • 4 eieren

Bereidingswijze

1

Verwarm oven voor op 200 graden. Bak het gehakt rul en voeg naar wens peper/zout toe.

2

Voeg vervolgens havermout en de rode pepersaus toe. Snijd de tomaten in kleine blokjes en voeg aan het gehakt toe.

3

Leg 2 plakjes hartig taartdeeg op elkaar (maar net een slag gedraaid zodat er een ster ontstaat) en gebruik een deegroller om deze uit te rollen. Wanneer ze wat plakkerig zijn kun je eventueel wat bloem gebruiken zodat het uitrollen wat gemakkelijker gaat. Rol vervolgens de randen naar binnen.

4

Schep in elk bakje wat gehakt en maak in het midden een kuiltje waar je het ei in laat lopen.

5

Bak de taartjes in 20 min gaar. Je kan er eventueel nog een lekkere frisse salade bij serveren. Smakelijk!