Authentieke biologische
nederlandse Graanpletterij sinds 1977

Gehaktbrood met havermout

15 min + 90 min oventijd
Havermout

Ingrediënten

  • 100g de Halm havermout
  • 6 el ketchup
  • 2 el Dijon mosterd
  • 2 el worcestersaus
  • 1 gesnipperde ui
  • Scheut olijfolie
  • 2 tl knoflookpuree
  • 1 ei
  • 125ml melk
  • 500g gemengd gehakt
  • Snufje zout en peper
  • Gehakte verse peterselie

Bereidingswijze

1
Glazuur

Meng 3el ketchup, 1 el mosterd en 3 tl worcestersaus samen. Zet aan de kant.

2

Verwarm de oven voor op 190°C.

3

Bak de ui samen met de knoflookpuree kort in de olijfolie.

4

Meng vervolgens alle ingrediënten behalve de glazuur goed door elkaar en doe deze in een cakevorm van +/- 30 bij 13.

5

Dek de cakevorm af met aluminiumfolie en zet een uur in de voorverwarmde oven.

6

Smeer de glazuur na een uur bovenop het gehaktbrood en zet het onafgedekt nog een half uur in de oven.

7

Even wat af laten koelen en smullen maar!