Gehaktbrood met havermout
15 min + 90 min oventijd 8 personenIngrediënten
- 100g de Halm havermout
- 6 el ketchup
- 2 el Dijon mosterd
- 2 el worcestersaus
- 1 gesnipperde ui
- Scheut olijfolie
- 2 tl knoflookpuree
- 1 ei
- 125ml melk
- 500g gemengd gehakt
- Snufje zout en peper
- Gehakte verse peterselie
Bereidingswijze
1
Glazuur
Meng 3el ketchup
2
1 el mosterd en 3 tl worcestersaus samen. Zet aan de kant.
3
Verwarm de oven voor op 190°C.
4
Bak de ui samen met de knoflookpuree kort in de olijfolie.
5
Meng vervolgens alle ingrediënten behalve de glazuur goed door elkaar en doe deze in een cakevorm van +/- 30 bij 13.
6
Dek de cakevorm af met aluminiumfolie en zet een uur in de voorverwarmde oven.
7
Smeer de glazuur na een uur bovenop het gehaktbrood en zet het onafgedekt nog een half uur in de oven.
8
Even wat af laten koelen en smullen maar!