Authentieke biologische
nederlandse Graanpletterij sinds 1977

Gegratineerde groenteschotel

1 uur
Havermout

Ingrediënten

  • 100g De Halm havermout
  • 250g wortels
  • 1 prei
  • 1 kleine stronk broccoli
  • 1 kleine koolraap
  • 1 eetlepel olie
  • 100g gerookte spekreepjes
  • 2dl groentebouillon
  • 1 ei
  • 150g geraspte jonge kaas
  • zout en peper

Bereidingswijze

1

Laat de havermout 15 minuten weken in koud water. Maak ondertussen de groenten schoon en snijd ze in kleine stukjes.

2

Verhit de olie in een wok en roerbak de spekjes gedurende 1 minuut. Voeg de groenten toe en roerbak het geheel 3 minuten.

3

Doe de groenten in een ovenschaal en giet de bouillon erbij.

4

Giet de havermout goed af. Klop het ei los en meng het met de kaas door de havermout.

5

Schep de havermout over de groenten heen in de ovenschaal. Voeg peper en eventueel nog wat zout toe.

6

Zet de schaal 30 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven tot de groenten gaar zijn en de havermout mooi gegratineerd is.