0

Easy havermoutcake van Thalita de Jong

50 minuten Havermout 10 personen

"Ik ben een enorme fan van een havermoutcake. Als ik minder tijd heb, of ik moet onderweg lunchen en heb niets in huis, kan ik altijd nog uit de vriezer plakken havermoutcake halen. Altijd een plak reserve in de diepvries dus!" - Thalita de Jong

Ingrediënten

  • 200 gram (glutenvrije) havermout
  • 3 eieren (of 2 en wat gebroken lijnzaad)
  • 350 gram appelmoes of appelcompote
  • 2 eetlepels bakpoeder
  • 100 gram cranberries of rozijnen
  • handje noten naar keuze (ik neem altijd een notenmix)
  • theelepel kaneel

Bereidingswijze

1

Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius en vet een cakeblik in.

2

Mix alle ingrediënten in een grote kom totdat het een samenhangende massa is. Schep deze in het cakeblik en bak in ongeveer 45 minuten gaar.

Havermout

Havermout

1,99

Meer inspiratie?
Download ons GRATIS magazine!