Authentieke biologische
nederlandse Graanpletterij sinds 1977

Citroen/maanzaad havermoutmuffins

60 minuten
Havermout

Ingrediënten

  • 200 gram Havermout van Meesters van De Halm
  • 150 gram Griekse yoghurt
  • 3 eieren
  • 3 eetlepels honing
  • 2 theelepels baksoda
  • rasp van 1 citroen
  • sap van 1 citroen
  • 1 eetlepel maanzaad
  • snufje zout
  • bakvormpjes

Bereidingswijze

1

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een muffinbakvorm in.

2

Klop de eieren luchting in ongeveer 10 minuten.

3

Doe de havermout in een blender of keukenmachine en maak het zo fijn als meel.

4

Meng het havermeel met zout, de baksoda en de maanzaad. Voeg daarna de Griekse yoghurt, citroensap en citroenrasp toe aan het droge mengsel.

5

Vouw daarna de luchtig geklopte eieren door het beslag en schenk het in de bakvormpjes. Bak ze in ongeveer 30 minuten gaar.Tip: meng een eetlepel citroensap met flink wat poedersuiker om een glazuur te maken. Schenk deze over de muffins als ze goed afgekoeld zijn.