Carrot cake oatmeal cookies met creamcheese dip

30min.
Havermout

Ingrediënten

  • 100g havermout
  • 90g amandelmeel (normaal meel kan ook)
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 1,5 theelepel speculaaskruiden
  • snufje zout
  • 2 grote eetlepels kokosolie of boter
  • 1 eiwit op kamertemperatuur
  • 1 theelepel vanille essence
  • 75ml melk
  • 60ml maple syrup
  • 70 gram geraspte wortel

Bereidingswijze

1

Verwarm de oven voor op 160 graden celsius en leg bakpapier op de bakplaat.

2

Meng de havermout, het meel, de bakpoeder, speculaaskruiden en het zout in een kom.

3

Meng in een andere kom de kokosolie (of boter), het eiwit en de vanille essence. Doe er daarna de maple syrup and milk. Voeg hier daarna de droge ingrendienten aan toe en mix deze

4

Laat het deeg 30 minuten koelen in de koelkast. Hierdoor kun je straks makkelijker balletjes vormen.

5

Leg kleine 'balletjes' deeg op het bakpapier met behulp van twee eetlepels. Druk ze een beetje plat

6

Bak de koekjes 10-15 minuten in de voorverwarmde oven.