Carmelitos

Een explosie van zoet, zacht, smeuïg en extreem lekker! En wat zo leuk is, ze zijn ook nog eens super simpel te maken!

60 min
Havermout

Bereidingswijze

1

Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.

2

Smelt de boter in een pan. Mix vervolgens de basterdsuiker, bloem, havermout, backing soda en gesmolten boter tot je smeuïg deeg hebt.

3

Neem een ovenschaal bekleed met bakpapier, en gebruik de helft van het deeg om een bodem te maken in de ovenschaal. Zet de schaal voor 10 min in de oven.

4

Smelt de karamel fudge samen met de kookroom tot een gladde massa, laat deze afkoelen.

5

Haal de ovenschaal uit de oven (laat de oven aan!) en giet de karamelsaus voorzichtig over het deeg.

6

Voeg hier eventueel de chocolade chips aan toe. Vervolgens maak je bovenop de karamelsaus een tweede laag deeg.

7

Zet dit alles nog 20/25 minuten in de oven. Laat helemaal afkoelen en snijd de caramelitos in stukjes.

Ingrediënten

  • 200g De Halm havermout
  • 200g karamel fudge
  • 300ml kookroom of melk
  • 340g roomboter
  • 300g lichtbruine bassterdsuiker
  • 250g bloem
  • 2tl baking soda
  • 150g chocolade chips