0

Griekse vegaburger

30 minuten Havermout 2 personen

Ingrediënten

  • 50 gram gekookte quinoavlokken
  • 65 gram havermout van Meesters van De Halm
  • 50 gram fetakaas
  • 50 gram verse spinazie
  • 1 ei
  • 20 gram zongedroogde tomaten (ongeveer twee stuks)
  • 1 eetlepel geroosterde pijnboompitten
  • Zout & peper

Bereidingswijze

1

Snijd de spinazie en zongedroogde tomaten fijn. Breek de feta in kleine stukjes en doe alle ingrediënten voor de burgers in een kom. Voeg zout en peper naar smaak toe. Kneed dit goed door elkaar. De burgers horen plakkerig te zijn

2

maar mochten ze niet stevig genoeg zijn kun je wat extra havermout toevoegen om het te veel aan vocht op te nemen.

3

Vorm twee bollen uit het burgerdeeg en duw deze voorzichtig plat om zo een burger te creëren. Verhit wat olie in een (gril)pan op middel vuur en bak de burgers aan beiden kanten goudbruin.

4

Vervolgens kun je je burgers zo eten

5

maar je kunt ze ook op een bagel leggen en aftoppen met tzatziki en groenten zoals komkommer

6

tomaat en sla!

Havermout
Tijdelijk uitverkocht

Havermout

1,99 1,69

Meer inspiratie?
Download ons GRATIS magazine!