Authentieke biologische
nederlandse Graanpletterij sinds 1977

Webshop: Gratis verzending binnen Nederland vanaf € 25,- | Binnen 3 werkdagen verzonden

Glutenvrije ontbijtkoekjes

30 minuten
Quinoavlokken

Ingrediënten

  • 60 gram quinoavlokken
  • 60 gram (glutenvrije) havermout
  • 100 gram amandelpasta
  • 60 gram gemengde ongezouten noten (bijv. hazelnoten en amandelen)
  • 50 gram ahornsiroop
  • 30 gram extra pure chocoladestukjes
  • 1 banaan (+ extra ter garnering)
  • 1 eetlepel gebroken lijnzaad
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 theelepel kaneel
  • snuf zout

Bereidingswijze

1

Doe de gebroken lijnzaad samen met 3 eetlepels lauw water in een klein bakje. Zet apart.

2

Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius en bekleed een bakplaat met bakpapier.

3

Plet de banaan in een grote kom met behulp van een vork. Voeg hier de ahornsiroop, vanille extract en amandelpasta aan toe. Roer door totdat het een geheel wordt.

4

Voeg nu de quinoavlokken, havermout, lijnzaad, bakpoeder, kaneel en zout toe aan de kom. Meng alles goed door elkaar en voeg als laatste de chocolade en noten toe. Schep deze door het mengsel.

5

Verdeel het deeg in zes bollen en druk deze tegen de bakplaat plat totdat ze een hoogte hebben van ongeveer een centimeter. Garneer eventueel met een plakje banaan.

6

Bak 20 minuten in de oven totdat de koeken goudbruin zijn. Laat afkoelen en eet smakelijk!