Authentieke biologische
nederlandse Graanpletterij sinds 1977

Webshop: Gratis verzending binnen Nederland vanaf € 25,- | Binnen 3 werkdagen verzonden

Glutenvrije chocolade granola

40 minuten
Gierstvlokken

Ingrediënten

  • 120 gram glutenvrije havermout
  • 70 gram gierstvlokken
  • 30 gram gebroken lijnzaad
  • 20 gram zonnebloempitten
  • 20 gram cacao
  • 50 gram amandelen
  • 50 gram hazelnoten
  • 2 theelepels koek- en speculaaskruiden
  • snuf zout
  • 100 milliliter amandelmelk
  • 50 milliliter zonnebloemolie
  • 2 eetlepels agavesiroop

Bereidingswijze

1

Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius. Bedek een bakplaat met bakpapier.

2

Hak de amandelen en hazelnoten grof.

3

Voeg alle droge ingrediënten in een grote kom en meng alles goed door elkaar. Voeg hierna de amandelmelk, agavesiroop en zonnebloemolie toe en roer totdat alles goed gemend is.

4

Verdeel de granola gelijkmatig over de bakplaat en plaats in de voorverwarmde oven. Bak 10 minuten, hussel om, bak nog eens 10 minuten, hussel om en bak daarna nog zo'n 5-10 minuten. Laat goed afkoelen