Authentieke biologische
nederlandse Graanpletterij sinds 1977

Suikerarme muffins met suikerarme granola

20 minuten (+ 30 minuten oventijd)
Suikerarme Granola

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 150 gram pompoenpuree*
  • 100 gram havermout
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel koekkruiden
  • 2 eetlepels pindakaas
  • ½ zakje bakpoeder (8 gram ongeveer)
  • Topping: suikerarme granola
  • *Pompoenpuree maak je gemakkelijk zelf. Snijd een pompoen in blokjes en kook deze gaar. Pureer de gekookte pompoenblokjes met een blender of staafmixer tot een gladde puree. De pompoen puree die je overhebt kun je goed invriezen. Ook erg lekker om door je havermoutpap te roeren met wat kaneel of koekkruiden erbij.

Bereidingswijze

1

Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een muffinbakvorm in.

2

Maal de havermout tot havermeel in een blender of keukenmachine of gebruik hier de staafmixer voor.

3

Kluts de eieren in een beslagkom. Meng hier de pompoenpuree en pindakaas door. Meng in een andere kom het havermeel met de granola, kaneel, koekkruiden en bakpoeder. Voeg het droge mengsel tot aan het pompoen mengsel en roer alles goed door elkaar.

4

Verdeel het mengsel over 8 muffinvormpjes en strooi er wat extra suikerarme granola overheen. Bak de muffins 30 tot 40 minuten in de oven.