0

Tomaten Gevuld met Havergrutten

50 minuten Havergrutten 4 personen

Ingrediënten

  • 200 gram havergrutten
  • 600 ml groentebouillon
  • 1,5 kg grote tomaten
  • 300 g feta of tofu verkruimeld
  • 1 blikje zwarte bonen van 200 g afgespoeld en uitgelekt
  • 2 tl kaneel
  • Olijfolie
  • SERVEREN MET
  • Spinazie
  • Griekse (plantaardige) yoghurt
  • Munt

Bereidingswijze

1

Verwarm je oven alvast voor op 180 graden Celcius en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2

Kook de havergutten gaar in de groentebouillon. Laat 30 minuten zacht koken of tot de havergutten helemaal zacht en gaar zijn en het grootste deel van het water is geabsorbeerd. Laat staan met de deksel op de pan.

3

Snijd intussen een kapje van elke tomaat (en bewaar deze), snijd de kern eruit en haal de pulp uit de tomaat. De pulp en de rest van de ingrediënten kan je toevoegen aan de pan met havergrutten.

4

Zet de tomaten op de bakplaat, schep de vulling in de tomaten en zet het dekseltje van de tomaten weer op de tomaat terug en bestrijk met olie. Bak de tomaten circa 15 tot 20 minuten in de oven totdat ze lichtbruin en gaar zijn.

5

Serveer de tomaten eventueel met Griekse yoghurt en verse munt!

Meer inspiratie?
Download ons GRATIS magazine!