0

Rode Tomaat Havergrutten

30 minuten Havergrutten 2 personen

Ingrediënten

  • 200 gram havergrutten
  • 550 milliliter water
  • 3 eetlepels zongedroogde tomaatjes in stukjes gesneden
  • 5 eetlepels tomaten passata
  • 1 eetlepel paprika poeder
  • 1 eetlepel gedroogde basilicum
  • Snufje zout en peper
  • Serveer eventueel met cherry tomaatjes, verse basillicum en parmezaanse kaas toevoegen bij opdienen.

Bereidingswijze

1

Breng 600 ml water aan de kook en voeg daarbij 200 g havergrutten.

2

Kook de havergrutten circa 10 minuten (al dente) tot 20 minuten (zacht/romig).

3

Je kan natuurlijk ook meer of minder bereiden. Denk hier aan bij de bereiding: Je neemt 1 deel havergrutten en 3 delen water. Dit kook je dan 10 tot 20 minuten, afhankelijk van je eigen smaak!

4

Voeg de kruiden toe en laat nog circa 3 min. pruttelen.

5

Doe de deksel op de pan en laat nog 5 - 10 min staan en de havergrutten zijn klaar om opgediend te worden. Eventueel met de tomaatjes, passata, verse basilicum en parmezaanse kaas.

Add to Wishlist
Havergrutten

Havergrutten

2,42

Meer inspiratie?
Download ons GRATIS magazine!