0

Rode Tomaat Havergrutten

30 minuten Havergrutten 2 personen

Ingrediënten

  • 200 gram havergrutten
  • 550 milliliter water
  • 3 eetlepels zongedroogde tomaatjes in stukjes gesneden
  • 5 eetlepels tomaten passata
  • 1 eetlepel paprika poeder
  • 1 eetlepel gedroogde basilicum
  • Snufje zout en peper
  • Serveer eventueel met cherry tomaatjes, verse basillicum en parmezaanse kaas toevoegen bij opdienen.

Bereidingswijze

1

Breng 600 ml water aan de kook en voeg daarbij 200 g havergrutten.

2

Kook de havergrutten circa 10 minuten (al dente) tot 20 minuten (zacht/romig).

3

Je kan natuurlijk ook meer of minder bereiden. Denk hier aan bij de bereiding: Je neemt 1 deel havergrutten en 3 delen water. Dit kook je dan 10 tot 20 minuten, afhankelijk van je eigen smaak!

4

Voeg de kruiden toe en laat nog circa 3 min. pruttelen.

5

Doe de deksel op de pan en laat nog 5 - 10 min staan en de havergrutten zijn klaar om opgediend te worden. Eventueel met de tomaatjes, passata, verse basilicum en parmezaanse kaas.

Meer inspiratie?
Download ons GRATIS magazine!