Authentieke biologische
nederlandse Graanpletterij sinds 1977

Pastinaak knolselderij stoofpot met paddenstoelen en havergrutten

50 minuten
Havergrutten

Ingrediënten

  • 1 knolselderij
  • 2 pastinaken
  • 2 wortels
  • 1 bakje paddestoelenmix of kastanje champignons
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gram havergrutten
  • scheutje olijfolie
  • 1 blokje groenten bouillon
  • 1 theelepel gedroogde tijm

Bereidingswijze

1

Begin met al het snijdwerk. Snijd de schil van de knolselderij en snijd hem in blokjes. Was de pastinaken en wortels en snijd deze in stukken. Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in tweeën of in vieren. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

2

Verhit wat olijfolie in een pan en bak hierin de ui en knoflook. Voeg de knolselderij, pastinaken en wortels toe en bak deze 5 minuten mee.

3

Doe de havergrutten in de pan en giet hier een halve liter water bij. Voeg ook het bouillonblokje en de tijm toe. Doe de deksel op de pan en laat het geheel onder af en toe door roeren 30 minuten stoven. Voeg als het vocht verdampt is een scheut extra water toe.