0

Panbrood met havergrutten

20 minuten + 1,5 uur wachttijd Havergrutten

Ingrediënten

  • 450 gram speltmeel
  • 100 gram havergrutten
  • 370 milliliter water
  • 7 gram gist
  • 7 gram zout

Bereidingswijze

1

Verwarm de oven voor op 220 graden Celcius.

2

Meng het water met de gist in een kom en laat even staan tot de gist is opgelost.

3

Voeg nu de speltmeel, havergrutten en het zout toe en kneed tot je een deegbal hebt en dek de kom af met een vochtige theedoek of plastic folie en laat 1 uur rijzen.

4

Haal nu de deegbol uit de kom en leg hem in een ingevette of met bak papier bekleede pan en laat nog 20 min staan.

5

Doe de pan nu in de voorverwarmde oven en bak het brood circa 40 min goudbruin.

Meer inspiratie?
Download ons GRATIS magazine!