0

Nasi Anders met Havergrutten

40 minuten Havergrutten 4 personen

Een échte Nasi Goreng is dit niet. Zie het maar als een Nasi Anders met een vleugje Meesters van De Halm. We vervingen de rijst van de nasi namelijk door havergrutten. Een voedzaam en vezelrijk alternatief voor rijst, met een lekkere bite.

Ingrediënten

  • 250 gram Havergrutten
  • 1 prei
  • 2 witte uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gram witte kool
  • 1 wortel
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 3 eetlepels oestersaus (of ketjap manis voor een plantaardig alternatief)
  • 1 cm verse gember
  • 1 zakje nasikruiden
  • Ter garnering: bosui, koriander en limoen

Bereidingswijze

1

Spoel de havergrutten grondig af met behulp van een fijne zeef en koud water. Kook in een ruime hoeveelheid water de havergrutten in ongeveer 15 minuten gaar. spoel de grutten na het koken met water af. Doe dit totdat het water wat onderuit de zeef komt helder is.

2

Snijd de prei, ui, wortel, knoflook en kool en wok dit ongeveer 5 minuten in een grote wokpan/hapjespan met olie.

3

Rasp de verse gember en voeg dit samen met de nasikruiden, sojasaus, oestersaus toe aan de groente en wok 3 minuten.

4

Voeg de havergrutten toe aan de pan met groenten en bak deze ongeveer 5 minuutjes op middelhoog vuur mee.

5

Garneer de nasi met vers gesneden bosui.

Meer inspiratie?
Download ons GRATIS magazine!