Een échte Nasi Goreng is dit niet. Zie het maar als een Nasi Anders met een vleugje Meesters van De Halm. We vervingen de rijst van de nasi namelijk door havergrutten. Een voedzaam en vezelrijk alternatief voor rijst, met een lekkere bite.
Spoel de havergrutten grondig af met behulp van een fijne zeef en koud water. Kook in een ruime hoeveelheid water de havergrutten in ongeveer 15 minuten gaar. spoel de grutten na het koken met water af. Doe dit totdat het water wat onderuit de zeef komt helder is.
Snijd de prei, ui, wortel, knoflook en kool en wok dit ongeveer 5 minuten in een grote wokpan/hapjespan met olie.
Rasp de verse gember en voeg dit samen met de nasikruiden, sojasaus, oestersaus toe aan de groente en wok 3 minuten.
Voeg de havergrutten toe aan de pan met groenten en bak deze ongeveer 5 minuutjes op middelhoog vuur mee.
Garneer de nasi met vers gesneden bosui.
Mis geen enkele aanbieding en heerlijke recepten meer, meld aan voor de nieuwsbrief.
Je winkelmand is leeg.
Terug naar de webshop