0

Makkelijke haver stir fry

30 minuten Havergrutten 4 personen

Ingrediënten

  • 200 gram havergrutten
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 stukje gember, ter grootte van een duim fijngehakt
  • 1 stronk broccoli, in kleine roosjes
  • 1 grote wortel, in plakjes
  • 80 gram rode kool, in dunne reepjes
  • 1/2 tot 1 rode peper, in ringen
  • 2 stengels bosui, in ringen
  • Flinke scheut sojasaus
  • Sap van 1/2 limoen
  • Versgemalen zout en peper
  • Olie om in te bakken
  • Sesamzaadjes ter garnering

Bereidingswijze

1

Kook de havergrutten volgens de verpakking.

2

Stoom de broccoli en de wortel in vijf minuten beetgaar.

3

Verhit een pan op het vuur en voeg, wanneer deze heet is, wat olie toe. Fruit hierin de knoflook en de gember. Voeg dan de broccoli, wortel, rode peper en de rode kool toe en bak deze nog zo’n vijf minuten mee.

4

Voeg dan de havergrutten, bosui, sojasaus en het limoensap toe. Bak op hoog vuur voor 3-5 minuten en schep regelmatig om. Breng eventueel op smaak met zout en peper, sojasaus of wat extra limoensap.

5

Serveer warm met wat geroosterde sesamzaadjes ter garnering.

6

"Stir fry, ook wel roerbakken genoemd, is een techniek waarbij een gerecht op hoog vuur in hete olie wordt gebakken. Deze vegan stir fry maak je met veel groenten als broccoli, wortel en rode kool en een flinke hoeveelheid heerlijke havergrutten. Klaar in 30 minuten!" - Miriam, The Veggie Reporter

The Veggie Reporter ontwikkelde dit heerlijke recept voor ons. Op haar blog vind je de makkelijkste, lekkerste en meest creatieve plantaardige recepten en blogposts.

Meer inspiratie?
Download ons GRATIS magazine!