Snipper de gele ui en snijd de knoflook en champignons fijn. Maak de groene asperges schoon en snijd ze in stukjes van 2-3 centimeter.
Verhit wat olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg na drie minuten de champignons en de kurkuma toe. Wanneer de champignons goed gebakken zijn, voeg je de havergrutten toe.
Na een minuut of twee bakken, kun je de helft van de groentebouillon toevoegen. Wanneer de havergrutten het vocht hebben opgenomen, voeg je steeds een scheutje witte wijn en groente bouillon toe. Blijf goed roeren tot de havergrutten gaar zijn. Dit duurt zo’n 30 minuten.
Bij de laatste scheutjes bouillon en witte wijn voeg je ook de doperwtjes en groene asperges toe, zodat deze ook warm worden, maar nog wel knapperig zijn.
Breng de risotto op smaak met versgemalen zout en peper. Serveer direct.
"Deze heerlijke lente risotto maak je met seizoensgroenten, zoals asperges, doperwtjes en paddestoelen. In plaats van rijst, gebruiken we havergrutten. Gezond én lekker, dus!" The Veggie Reporter ontwikkelde dit heerlijke recept voor ons. Op haar blog vind je de makkelijkste, lekkerste en meest creatieve plantaardige recepten en blogposts.
Mis geen enkele aanbieding en heerlijke recepten meer, meld aan voor de nieuwsbrief.
Je winkelmand is leeg.
Terug naar de webshop
Er is zoveel vraag naar onze heerlijke producten, dat we nu een tweede oven hebben in onze bakkerij. Daardoor lopen we helaas wel achter met produceren en kan het dus langer duren voor jouw favoriete producten weer op voorraad zijn. We doen ons uiterste best om alles bij te werken en zo snel mogelijk weer toe te voegen aan de webshop.