0

Kimchi fried oats

35 minuten Havergrutten 2 personen

Ingrediënten

  • 130 gram havergrutten
  • 2 eieren
  • 150 gram kimchi (verkrijgbaar in de meeste toko's)
  • 100 gram geraspte wortel
  • 1 gesnipperde ui
  • twee bosuitjes (eventueel extra ter garnering)
  • sesamzaad
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 cm geraspte gember
  • 2 eetlepels (wok)olie
  • peper & zout

Bereidingswijze

1

Spoel de havergrutten grondig met water af. Doe dit net zo lang totdat er helder water door het vergiet heen komt.

2

Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook. Voeg hier een flinke snuf zout

3

samen met de havergrutten aan toe. Kook de havergrutten in ongeveer 15-20 minuten gaar. Spoel weer grondig met koud water af.

4

Verhit in een ruime hapjespan de olie op middel vuur. Wanneer de olie verwarmd is voeg je hier de ui en twee minuutjes later ook de gember aan toe. Bak nog twee minuten.

5

Voeg de kimchi toe en bak ongeveer een minuutje mee. Voeg hierna de havergrutten

6

wortel en bosui toe. Roer totdat alles goed over de pan verdeeld is.

7

Voeg de sojasaus toe en bak nog enkele minuutjes op hoog vuur op.

8

Verhit in een andere pan olie om daar vervolgens de twee eites in te bakken.

9

Verdeel de kimchi fried oats over 2 kommen en leg er daarna het ei overheen. Top af met peper

10

zout & sesamzaad.

Meer inspiratie?
Download ons GRATIS magazine!