0

Havergruttensushi

45 min Havergrutten 4 personen

Ingrediënten

  • 200g De Halm havergrutten
  • Scheutje rijstazijn
  • Sushi bladen (sushi Nori)
  • Zalm
  • Avocado
  • Mango
  • Wasabi
  • Sushi gember

Bereidingswijze

1

Doe de havergrutten in een pan met dubbel zo veel water. Breng aan de kook en zet het vuur klein. Laat het voor +/- 25 min sudderen tot het water is opgenomen en de grutten gaar zijn.

2

Neem de havergrutten van het vuur en voeg een scheutje rijstazijn toe.

3

Snijd ondertussen de mango

4

avocado en zalm in repen.

5

Neem het sushi Nori blad en leg deze op de bamboe rolmat. Spreid de havergrutten uit en laat aan de bovenkant een stuk van 7 centimeter onbedekt.

6

Leg de avocado

7

mango en zalm van links naar rechts op de havergrutten. Rol tot een mooie strakke sushi rol en snij deze in mooie stukken.

8

Maak de combinaties die jij lekker vind en serveer met wasabi en gember.

Meer inspiratie?
Download ons GRATIS magazine!