Havergruttensushi
45 min 4 personenIngrediënten
- 200g De Halm havergrutten
- Scheutje rijstazijn
- Sushi bladen (sushi Nori)
- Zalm
- Avocado
- Mango
- Wasabi
- Sushi gember
Bereidingswijze
1
Doe de havergrutten in een pan met dubbel zo veel water. Breng aan de kook en zet het vuur klein. Laat het voor +/- 25 min sudderen tot het water is opgenomen en de grutten gaar zijn.
2
Neem de havergrutten van het vuur en voeg een scheutje rijstazijn toe.
3
Snijd ondertussen de mango
4
avocado en zalm in repen.
5
Neem het sushi Nori blad en leg deze op de bamboe rolmat. Spreid de havergrutten uit en laat aan de bovenkant een stuk van 7 centimeter onbedekt.
6
Leg de avocado
7
mango en zalm van links naar rechts op de havergrutten. Rol tot een mooie strakke sushi rol en snij deze in mooie stukken.
8
Maak de combinaties die jij lekker vind en serveer met wasabi en gember.