Havergruttenshushi

45 min
Havergrutten

Bereidingswijze

1

Doe de havergrutten in een pan met dubbel zo veel water. Breng aan de kook en zet het vuur klein. Laat het voor +/- 25 min sudderen tot het water is opgenomen en de grutten gaar zijn.

2

Neem de havergrutten van het vuur en voeg een scheutje rijstazijn toe.

3

Snijd ondertussen de mango, avocado en zalm in repen.

4

Neem het sushi Nori blad en leg deze op de bamboe rolmat. Spreid de havergrutten uit en laat aan de bovenkant een stuk van 7 centimeter onbedekt.

5

Leg de avocado, mango en zalm van links naar rechts op de havergrutten. Rol tot een mooie strakke sushi rol en snij deze in mooie stukken.

6

Maak de combinaties die jij lekker vind en serveer met wasabi en gember.

Ingrediƫnten

  • 200g De Halm havergrutten
  • Scheutje rijstazijn
  • Sushi bladen (sushi Nori)
  • Zalm
  • Avocado
  • Mango
  • Wasabi
  • Sushi gember