Havergrutten risotto

Een keer wat anders in de keuken met onze heerlijke Havergruttenrisoto. Havergrutten hebben een super lekkere nootachtige smak en kan je prima vervangen voor rijst, couscous, bulgur of quino.

45 min
Steel-cut oats

Ingredi├źnten

  • 300g De Halm en Havermoutje havergrutten
  • 300g kipfilet
  • 200g spinazie
  • 50g geroosterde pijnboompitten
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 runderbouillon blokje

Bereidingswijze

1

Breng wat water in een pan aan de kook met de runderbouillon. Voeg hier de havergrutten aan toe en laat het 20 minuten koken. Let op dat je af en toe goed roert zodat het niet blijft plakken.

2

Snijd de ui, courgette en knoflook en kip. Verhit een wokpan en bak de gesneden kip 3 minuten.

3

Voeg hierna de ui courgette en knoflook toe en bak nog 2 minuten mee. Voeg als laatste de spinazie en de havergrutten toe in de pan en laat het nog even 2 minuten sudderen.

4

Voeg als garnering de pijnboompitjes toe en je gerecht is klaar om opgegeten te worden!