0

Havergrutten Poké Bowl

Havergrutten 4 personen

Ingrediënten

  • 250 gram havergrutten
  • 120 milliliter rijstazijn
  • 300 gram (plantaardige) zalmfilet
  • halve rode peper
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 200 gram mango
  • 1 komkommer
  • 100 gram wakame (zeewiersalade)
  • 2 eetrijpe avocado's
  • 2 theelepels sesamzaad

Bereidingswijze

1

Kook de havergrutten volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer ⅔ van de rijstazijn door de rijst als deze nog warm is. Laat de havergrutten afkoelen.

2

Snijd ondertussen de zalm in blokjes van 1 cm. Snijd het steeltje van de halve rode peper en snijd het vruchtvlees fijn. Meng de zalm met de peper, sojasaus en olie. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.

3

Snijd de komkommer en mango in stukjes en Besprenkel met de rest van de rijstazijn. Snijd de avocado’s overlangs doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in plakjes.

4

Verdeel de rijst over kommen. Verdeel de zalm, komkommer, mango, wakame en avocado erover. Bestrooi de zalm met het sesamzaad.

Meer inspiratie?
Download ons GRATIS magazine!