Havergrutten op Italiaanse wijze

30 min
Steel-cut oats

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 300g de Halm havergrutten
  • 70g parmaham
  • 15g verse basilicum
  • 125g mozzarella
  • 4 el olijfolie
  • 1 el balsamico-azijn

Bereidingswijze

1

Verwarm de oven voor op 180 ℃ en bedek een bakplaat met bakpapier.

2

Snijd de courgette en tomaten in plakjes en verdeel deze over de bakplaat. Besprenkel de groenten met 1 el olie en 1el balsamico. Rooster ca. 20 min in de oven.

3

Spoel de havergrutten af onder de kraan. Kook ze vervolgens met 300 ml water onder regelmatig doorroeren in +/- 20 minuten gaar.

4

Spoel de basilicum af onder de kraan. Voeg de rest van de olie toe en pureer met een staafmixer tot een smeuïge massa. Breng op smaak met peper en zout.

5

Scheur de mozzarella en ham in stukjes. Neem de groenten uit de oven en meng deze met de Havergrutten, mozzarella, ham en kruidenolie. buon appetito!!