Havergrutten met tomaat en basilicum
30 min 4 personenIngrediënten
- 175g De Halm havergrutten
- 3 glazen water
- 6 gesneden Roma tomaten
- in plakken
- Olijfolie
- Handje verse basilicum
- grof gesneden
- Snufje knoflookpoeder
- Snufje zout en peper
Bereidingswijze
1
Verwarm de oven voor op 150°C.
2
Neem een grote pan waar de havergrutten en het water ingaan. Breng aan de kook en verminder de vlam.
3
Doe de deksel op de pan en laat onder af en toe roeren 25 minuten sudderen.
4
Leg een vel bakpapier op een bakplaat. en leg de tomatenschijven hierop.
5
Zet de bakplaat in het midden van de oven tot de tomaten licht bruin beginnen te kleuren.
6
Meng
7
wanneer de havergrutten klaar zijn
8
deze met de tomaten. Voeg vervolgens de basilicum
9
knoflook
10
zout en peper toe.