0

Havergrutten Bakplaat met Tofu en Zoete Aardappel

60 minuten Havergrutten 4 personen

Ingrediënten

  • 1 zoete aardappel, geschild en grof gesneden
  • 200 gram tofu of tempeh in blokjes
  • 1 ui, gesneden in ringen
  • 200 gram havergrutten
  • 1 blikje kidneybonen van 200 gram
  • 75 gram sperzi- of snijbonen
  • 2 teentjes knoflook gepeld en grof gesneden
  • 3 eetlepels pindakaas of tahin
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 375 milliliter groentebouillon
  • 250 milliliter kokosmelk
  • Snufje zout
  • SERVEREN MET
  • (plantaardige) Griekse yoghurt
  • spinazie
  • 2 limoenen in partjes gesneden

Bereidingswijze

1

Verwarm je oven alvast voor op 175 graden Celcius.

2

Pak een bakplaat en leg daarop de zoete aardappel, tofu, ui, havergrutten, kidneybonen en de sperziebonen.

3

Neem een grote kom en voeg daarin de groentebouillon met de rest van de ingrediënten (behalve de ingrediënten die zijn om te serveren) en roer goed door elkaar heen en schenk vervolgens over de ingrediënten op de bakplaat.

4

Schuif de bakplaat in de oven en bak alles circa 45 min tot de zijkant van de bakplaat een lekker korstje krijgt. 5 Serveer met limoen, yogurt en de spinazie.

Meer inspiratie?
Download ons GRATIS magazine!